TABLE OF CONTENTS
Health & Lifestyle

Hogyan kezelheted jobban, okosabban a cukorbetegségedet

Cukorbetegként mennyit tudsz a digitális eszközökről? Olvasd el cikkünket, és kiderül!

A diabétesszel együtt élni komoly kihívásokat jelent napi szinten. Ahhoz, hogy a cukorbetegség szövődményeit megelőzd (úgy mint a kritikus látásromlás vagy látásvesztés, neuropátia, veseműködési zavar, diabéteszes láb, szívinfarktus, bénulások stb.), megfelelő tartományban kell tartanod a vércukorszintedet. Ezt a környezeti tényezők (pl. időjárási frontok), napi munkavégzés, és azzal együtt járó stressz mellett kivitelezni egy folyamatos kontrollt, tudatos és fegyelmezett hozzáállást kíván meg. A cukorbetegség minden napi kezeléséhez nyújtunk most néhány újszerű és okos megoldást, hogyan minél jobban kézben tudd tartani a cukorbetegségedet. Nálunk, a DiabTrend-nél ezt diabétesz menedzsmentnek hívjuk.

Digitalizált diabétesz naplózás papír helyett

Diabétesz naplót vezetni és naponta többször feljegyezni az étkezés-gyógyszer- és vércukorszint értékeidet, mozgási adataidat sok időt vesz igénybe. Ennek egyszerűsítésére ma már jó néhány diabétesz alkalmazás áll rendelkezésedre, amik használatával könnyebben tudod vezetni az állapotodat, 1-es típusú cukorbetegség esetén, vagy akár 2-es típusú cukorbetegség esetén is. Ugyan sokak számára elhagyni a papír alapú naplózást, és áttérni digitális formára bizonytalannak számít, de érdemes kipróbálni néhány diabétesz applikációt, amik a fenti nehézségekre ma már számos funkcióval tudnak megoldást nyújtani.

Okos funkciókkal egyszerűbb a diabétesz naplózs

Legyen szó a vércukorszinted követéséről, a gyógyszer beviteled, vagy az étkezési-, alvási-, fizikai aktivitásod naplózásáról, rengeteg alkalmazás van, ami ezekre a kérdésekre egyes funkcióival rendelkezésedre áll. Cukorbetegként biztosan tudod, hogy a tudatosság, ahogyan az állapotodat követed és egyensúlyban tartod, az életminőséged javulását segíti. Habár az egészségügyi szoftverek folyamatosan fejlődnek, így a diabétesz alkalmazások is egyre több funkcióval tudják támogatni az 1-es típusú cukorbetegeket, de többségük még nem tud minden aktivitásra naplózási funkcióval szolgálni.

Az étkezési adataid vezetéséhez segítségedre vannak olyan diabétesz alkalmazások, amik fotót készítve az ételről automaikusan felismerik azt, és hozzáadva az értékeket, máris elmentheted az étkezésedet. Mivel a rendszer automatizált egy képfelismerő algoritmusnak köszönhetően, így nem kell többet irogatnod, az applikáció ételfelismerő funkciója megteszi helyetted. Ilyen alkalmazás például az ingyenes verzióban is elérhető DiabTrend diabétesz naplózó mobilos applikáció.

A vércukorszint vagy gyógyszer bevitel követésére jó célt szolgál egy beszédfelismerő funkció, ami szintén megtalálható a DiabTrend diabétesz applikációban. Ezzel a funkcióval egyszerűsítheted a gyógyszer- és vércukorszint értékek naplózását, mivel elég a mobil mikrofonjába belemondanod az értékeket és az máris elmenti.

Amennyiben használsz más eszközt az állapotod nyomon követésére, például fizikai aktivitásmérő okosórát, vagy a vércukorszinted gyakoribb ellenőrzéséhez szenzort, érdemes olyan alkalmazást választanod, ami integrálódik ilyen eszközökkel, így egyszerűen át tudja venni az adataid, és mentésre kerülnek az alkalmazásban.

Havlik Mercédesz
Reading time: 
3
minutes
Published: 
September 1, 2021

Kezelje cukorbetegségét okosan!

DiabTrend indítása

További bejegyzések a cukorbetegségről