Gyakran ismételt kérdések

Web applikáció

Hogyan tudom telepíteni az alkalmazás web változatát?

Az alkalmazás web változata a weboldalunkról érhető el. A weboldal kezdőlapján kattints a “Web App” gombra, regisztrálj vagy lépj be a profiloddal és nyisd meg az alkalmazást, vagy kattints erre a linkre: https://app.diabtrend.com/

Hogyan tudom megnézni az adataimat az asztali gépen?

Az alkalmazás web változata a weboldalunkról érhető el. A weboldal kezdőlapján kattints a “Web App” gombra, regisztrálj vagy lépj be a profiloddal és nyisd meg az alkalmazást, vagy kattints erre a linkre: https://app.diabtrend.com/

Regisztráció

Hogyan tudok regisztrálni az alkalmazáshoz?

Töltsd le az alkalmazást a Play Áruházból vagy az App Store-ból, nyisd meg az alkalmazást és válaszd ki, hogy melyik fiókoddal szeretnél regisztrálni. Lehetőséged van a Google vagy Facebook fiókoddal regisztrálni, illetve regisztrálhatsz e-mailes fiókot is. A regisztráció kitöltése után automatikusan létrejön a DiabTrend felhasználói fiókod, és be tudsz lépni az alkalmazásba.

Predikció

Mi alapján számolja ki a rendszer a vércukorszint-előrejelzést?

A rendszer a naplózott alvás-, étkezés- és vércukorszint-értékeid alapján adja meg, hogy milyen lesz a várható vércukorszinted az elkövetkezendő 4 órában.

Mennyire pontos az előrejelzés?

Az előrejelzés 4 órára előre 98,5% pontosságú.

Nincsen előrejelzésem.

Lehetséges, hogy egy frissítés vagy új változat került fel és amiatt nincs előrejelzésed. Frissíts rá az alkalmazásra a Play áruházban / App Store-ban és nyisd meg újra.

A DiaPandára kattintva ellenőrizd, hogy hol hiányos a naplózásod az utóbbi 2 napban. Ahol pirosan jelez a sáv, ott kell pótolnod a naplózást. Ezt teljesítve, ha zöld sávot jelez mind a négy értéknél (vércukorszint, inzulin, étkezés, alvás), akkor előrejelzést kell kapnod.

Ha a két lehetőség közül egyikkel sem kaptál előrejelzést, akkor írj nekünk a Facebook csoportunkban, vagy email-en a support@diabtrend.com-ra.

AI

Mit jelent az AI?

Az AI az angol Artificial Intelligence rövidítése. Magyarul mesterséges intelligenciát jelent. Ez egy gépi tanuló algoritmus, amely képes megtanulni a vércukorszinted ingadozásának mintáit, csakúgy, mint egy ember, azáltal, hogy vizsgálja a korábbi diabétesznapló-értékeket.

Hogyan működik az AI?

Az AI a kapott adatokból tanul, így kiemelt fontosságú az adatok pontossága, mert a téves adatok megadása hibás tanulási metódust hoz létre. Az AI adaptívan tanul és adja az előrejelzést, így az adatok utólagos javítása és beírása is segíti a tanítást, illetve az adatok jövőre történő beírása is működik, tehát a rendszer képes figyelembe venni a jövőbeli alvást, étkezést vagy inzulinbevitelt.

Előfizetés (DiaPremium)

Hogyan tudom lemondani az előfizetésemet?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán a “Fiók” menüpontra kattints, majd az “Előfizetések kezelése” almenüpontra. A rendszer átirányít az “Előfizetések kezelése” részhez, ahol megtekintheted a jelenlegi előfizetéseid a “Jelenlegi előfizetések megtekintése” gombra kattintva, az “Eltávolítás” gombra kattintva pedig lemondhatod az előfizetésedet.

Hogyan tudok előfizetni a Premium csomagra?

Az alkalmazásban a profil tetején kattints az “Előfizetések”-re és válaszd ki a DiaPremium csomagot. Itt tudsz előfizetni 1 hónapra, 3 hónapra, vagy 12 hónapra. Válaszd ki, hogy melyik csomagot szeretnéd és kövesd a lépéseket!

Ételfelismerés

Hogyan tudja felismerni a rendszer az ételt, amit lefotóztam?

Az AI több százezer képet tanult meg, amelyeken ételek szerepelnek. Amikor használod az ételfelismerő funkciót, akkor az AI vizsgálja a felismerendő ételnek az alakját, színét és méretét, ez alapján próbálja megítélni, hogy milyen étel lehet az. Többféle opciót is ajánl a rendszer, melyekből kiválasztható a megfelelő.

Nem ismeri fel az ételt az alkalmazás

Előfordulhat, hogy az AI nem ismeri a felismerendő ételt, ugyanis összesen 1322 ételt tud beazonosítani jelenleg. Ez esetben keresd ki az ételadatbázisból az ételt és naplózd manuálisan.

Nem tudom beírni a receptjeim értékét

Lehetséges, hogy szerverleállás történt, ez esetben írd meg nekünk a problémát e-mail-en a support@diabtrend.com-ra vagy jelezd facebook csoportunkban, azonnal válaszolunk!

Hogyan tudom beállítani a szénhidrát-, kalória-, fehérjebevitel-számításokat?

A profil oldalán az alkalmazásra kattintva a státusz személyre szabásánál lehet beállítani, hogy melyik napi kimutatások jelenjenek meg. Maxiumm 4 darab megadása lehetséges.

Hangfelismerés

Hol tudom beállítani a beszédfelismerés nyelvét?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán, az “Alkalmazás” menüpontra kattintva görgess le a “Nyelv” részhez és az “Alkalmazás nyelvét” válaszd ki. Másik megoldás is lehetséges, ebben az esetben nyisd meg a beszédfelismerő funkciót, és a jobb felső sarokban a zászlós ikonra kattintva válaszd ki a megfelelő nyelvet.

Más szöveget ért az alkalmazás, mint amit mondtam, mi lehet a gond?

Amennyiben más szöveget diktált be a rendszer, mint amit mondtál, ismételd meg újra. A beszédfelismerés funkcióhoz internetkapcsolat szükséges.

HbA1c becslés

Mi alapján számolja ki a HbA1c-met az alkalmazás?

Az orvosi gyakorlatban alkalmazott HbA1c érték kiszámítására használt képlet alapján számolja ki a rendszer a HbA1c értéked. Ez az adat egy becslés, mindig a laboratóriumi mérés a mérvadó.

Hol találom a HbA1c értékem?

A HbA1c értéked a profilod oldalán, a profilkép és a neved alatt láthatod.

DiaPanda

Pandára kattintva piros és zöld részeket látok az értékek naplózásánál. Ezek mit jelentenek?

A zöld részek a felvett értékeket mutatják, amiket már naplóztál, a piros részek pedig amiket még szükséges naplóznod ahhoz, hogy előrejelzést tudjon adni a rendszer.

Edukáció

Hogyan kapok új edukációs kártyákat?

Vannak edukációs tartalmak, amik még le vannak lakatolva, de zárójelben olvashatod, hogy hány nap múlva fogod megkapni. Akkor kapsz új edukációs tartalmat, ha a frisseket mindig megnyitod. A számlálón láthatod, hogy mennyi idő múlva kapsz új edukációs kártyát.

Kapcsolat másokkal

Hogyan tudok csatlakoztatni embereket a profilomhoz?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints a “Kapcsolatok” menüpontra és szkenneld be az ismerősöd QR kódját, vagy oszd meg vele a sajátodat a “Share my account”-ra kattintva.

Export

Hogyan tudom exportálni az adataimat?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints a “Fiók” menüpontra, majd az “Adatok exportálása” lehetőségre. Add meg a kívánt időtartományt, DiaVital csomag esetében 1 hónapig visszamenőleg lehetséges az adatok exportálása, DiaPremium csomag esetében 6 hónapra is van lehetőség. Végül, kattints az “Exportálás indítása” gombra.

Emlékeztetők

Nem működnek az emlékeztetők

Az alkalmazáson belül a profil oldalán, az “Emlékeztetők” menüpontra kattintva tudsz emlékeztetőket beállítani inzulin, vércukorszint és étkezés naplózásra. Újabbak felvételére is lehetőséged van a “Hozzáadás” gombra kattintva.

Hogyan tudok emlékeztetőket beállítani?

1. A mobilodon le vannak tiltva az értesítések. Ha más alkalmazásból kapsz értesítéseket, akkor nem ez lesz a hiba.

2. A DiabTrend alkalmazás értesítései le vannak tiltva. Ezt meg tudod nézni a mobilod beállításaiban: Beállítások -> Alkalmazások -> DiabTrend menüre kattintva -> Értesítések. Itt meg tudod nézni, hogy engedélyezve vannak-e az alkalmazás értesítései.

3. Lehet, hogy összeakadtak az értesítések. Ennek az ellenőrzéséhez kattints a Beállítások -> Alkalmazások -> DiabTrend -> gyorsítótár törlése funckióval tudod üríteni a gyorsítótárakat.

4. Energiatakarékos üzemmódban működik a telefonod, ezért lehet, hogy leállít minden háttérfunkciót, így értesítéseket is bizonyos alkalmazásokból. Ezt szintén tudod alkalmazásonként szabályozni, és átállítani, hogy a DiabTrend alkalmazás értesítéseit ne tartsa vissza.

Ha a négy lehetőség közül egyikkel sem oldódott meg a probléma, akkor írj nekünk a Facebook csoportunkban, vagy e-mail-en a support@diabtrend.com-ra.

Gyógyszeradatbázis

Hogyan tudok új gyógyszert felvenni a gyógyszereim közé?

Új gyógyszer felvételére nincs lehetőség. A gyógyszeradatbázist nem lehet bővíteni. Amennyiben nem találod meg a gyógyszerlistában a gyógyszeredet, írj nekünk e-mailt a support@diabtrend.com-ra vagy jelezd a problémát a Facebook csoportunkban.

Hol tudom megnézni a gyógyszereim listáját?

Nincs külön lista, amely tartalmazza a gyógyszereid listáját, mert minden gyógyszer, amit naplózol, automatikusan bekerül a leggyakrabban naplózott gyógyszerek közé.

Adat-szinkronizáció

Hogyan tudok hozzáaadni új eszközt az alkalmazáshoz?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints az “Integrációk” menüpontra, majd az “Új eszköz csatlakoztatása”-ra. Fontos, hogy a Bluetooth be legyen kapcsolva a mobiltelefonodon, amennyiben nincs bekapcsolva, a rendszer fel fogja ajánlani, ez esetben válaszd a bekapcsolást. Miután bekapcsoltad a Bluetooth-ot, kattints ismét az “Új eszköz csatlakoztatása” almenüpontra és válaszd ki a csatlakoztatni kívánt eszközt.

Orvosi felület

Hogyan tudom felvenni az orvosomat?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints a “Kapcsolatok” menüpontra és szkenneld be az orvosod QR kódját, vagy oszd meg vele a sajátodat a “Share my account”-ra kattintva.

Mely adatokat látja az orvosom?

Az orvosod a diabétesz-naplódat fogja látni, amelyet az alkalmazáson belül vezetsz, illetve egy AGP reportot.

Sötét téma

Hol tudom átállítani éjszakai módra az alkalmazást?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints az “Alkalmazás”-ra, majd a “Sötét téma” almenüpontra.

Általános

Hogyan tudom törölni a fiókom?

Amennyiben törölni szeretnéd a fiókod, írj nekünk a support@diabtrend.com-ra. Az e-mailben írd meg azt az e-mail-címed, amit a regisztrációkor adtál meg.

Van további kérdés? Írj nekünk a