TABLE OF CONTENTS
Technology

De beste Android Diabetesappene på Playstore 2022

Det er de unike og verdifulle funksjonene som skiller en app fra alternativene. Målet med denne artikkelen er å gjøre oppmerksom på de beste ved å sammenligne apper som er jevnlig oppdatert og som har noe ekstra som gjør dem unike; de skiller seg ut i mengden - når det kommer til funksjonene.

Samlet sett representerer listen nesten 3 millioner nedlastinger fra Playstore.

Etter denne analysen er det en ting som skiller seg ut. Siden diabetes ikke er lik fra person til person, så er apper som gir store muligheter for personalisering og tilpassing de aller beste. De har også utviklingsteam som følger opp tilbakemeldinger og henvendelser fra brukere.

Diabetes Android App Utfordrere i 2022

For å gjøre det lett, har vi laget en liste i forhold til hvor bra appene er, og vi starter med den beste (så du kan hoppe over resten), og så går vi videre til de neste på listen. Vi fremhever hvorfor appene er valgt ut. Hver av dem har noe som gjør at vi anbefaler dem.

Diabetes-apper - versjoner

Det finnes både Gratis og Premium versjoner av de fleste appene. Disse funksjonene varierer veldig fra app til app. Generelt vil oppgradering gi deg mer enn bare nedlastbar data, men også attraktive rapporter som er lette å lese. Det er de tidsbesparende funksjonene som er den store fordelen ved hver app - og de er både nyttige og verdifulle sammenlignet med det konkurrentene har å tilby, og til hvilken pris?

1. DiabTrend - Den beste diabetesappen på Android Playstore

the best diabetes android app diabtrend play store

Kilde: Android Play Store

DiabTrend får førsteplassen fordi den tilbyr funksjoner gratis som kun er tilgjengelig for premium pris hos andre apper. Når man vurderer alternativene er det klart at DiabTrend putter diabetikere først ved å gi brukere muligheten til å selv håndtere tilstanden sin, og til å hjelpe dem med den enorme livsstilsendringen som er nødvendig for å håndtere type 1 diabetes og tilstandsreversering av type 2 diabetes.


Appen har den mest innovativeAI-baserte diabetesdagbok funksjonen tilgjengelig, inkludert matsporing med rask, kamerabasert matgjenkjenning

 • Automatisk kalkulasjon av kalorier og karbohydrater
 • Innebygget kunstig intelligens lærer fra diabetesdagboken og hjelper deg å ta bedre avgjørelser. Gir prognose over forventet blodsukker for opp til 4 timer, og hjelper deg med å unngå hypoglykemiske og hyperglykemiske hendelser.
 • Integrasjon med sensorer og helseapper, som Apple Fit og Google Fit for overvåkingsformål.
 • DiabTrend er pasientsentrert, og lar deg, - pasienten, dele data og datavisualisering av tilstanden din med din nåværende lege. Om du endrer lege, bør ikke det bety at du trenger å endre appen du bruker, noe som sikrer kontinuitet i dataene.
 • Profesjonelle helserapporter
 • Fungerer offline, unngå å henge etter med rapportering fordi du plutselig ikke har internett.
 • En veletablert og aktiv utvikler som responderer på tilbakemeldinger og funksjonsforbedringer, og som gir vennlig og responsiv teknisk kundestøtte.
 • Innoverer ettersom nye diabetesrisikofaktorer oppdages for å forbedre behandlingen.

DiabTrend gir mulighet for tilpassing av behandling gjennom AI. Appen lærer om deg og stoffskiftet ditt gjennom din info.

Appen gir deg mulighet til å logge:

Åpenbare risikofaktorer

 • Blodsukkernivåer
 • Insulin
 • Mat / Måltider
 • Trening
 • Vekt (de fleste apper inkluderer ikke det)
 • Søvn (mange apper inkluderer ikke det)

Andre forhold

 • Sykdom
 • Medisinering
 • Blodtrykk
 • HbA1c
 • Vaksinasjoner (effektreduserende)
 • Hypoepisoder

I tillegg tilbyr DiabTrend diabetesvennlige oppskrifter, som kan hjelpe deg å finne deilige måltider som er både diabetesvennlige og budsjettvennlige.

Priser

Som de fleste tilgjengelige apper her, så er DiabTrend basert på Freemium-modellen; basis funksjoner er gratis, og for et lite gebyr, får du tilgang til veldig nyttige avanserte funksjoner. DiabTrends gratisplan heter DiaVital og den inneholder praktiske funksjoner langt over gjennomsnittet i forhold til alternativene.

Vår betalte plan, DiaPremium, gir tilgang til AI-basert matgjenkjenning, blodsukkerprognoser, glykemisk indeks, og en oppskriftsdatabase med måltider, funksjoner som er praktiske men ikke nødvendige. Med andre ord, er det ingen begrensninger og derfor har appen en mye større verdi enn konkurrerende apper på Playstore.

Resultat

DiabTrend er på topp for de som ønsker å håndtere eller reversere diabetes gjennom diett. Brukere kan enkelt dele informasjon med helsepersonell om de ønsker det, ved å bruke en enkel QR-kode. I tillegg kan du holde kontroll over alle mulige data (skjema over).

2. mySugr Diabetes Tracker Log på Playstore

mysugr diabetes tracker android app on play store

Kilde: Android Play Store

mySugr-appen har veldig mange brukere i Tyskland, der den blir brukt av leger i det nasjonale helsevesenet. Appen synkroniserer med Accu-Chek-serien med kontinuerlig blodsukkermålere, og har noen praktiske funksjoner. Spesielt kan vi nevne:

 • mySugr Pump Control, en ny funksjon som gjør at pumpebrukere kan levere bolus via Androidappen mySugr. Inkluderer også en bolus kalkulator.
 • En spesielt fin funksjon er at innloggingsskjermen er skreddersydd, så de mest brukte funksjonene dine er lett tilgjengelig.
 • Gamification utfordringer som hjelper deg å håndtere blodsukkernivåer er praktiske
 • Manuelt smartsøk blant måltider, notater og aktiviteter "finner mønster og lærer fra dine diabetes data”.

Det tyske nasjonale helsevesenet og Roche må applauderes for å se verdien i å bruke en diabetessporer som en form for forebygging og for håndtering av diabetes under COVID-19 da diabetespasienter hadde en høyere risiko for komplikasjoner, og for å tilby det gratis. Det er ikke rart at mySugr har en Playstore rangering på 4.4 og over en million nedlastinger.

For de som velger blodsukkermonitor fra Accu-Chek-serien, så er PRO versjonen av mySugr-appen gratis (inkludert i kjøpet av monitor). Rapporter er kun tilgjengelig i deres PRO plan.

Konklusjon

Informasjonen over gjør kanskje ikke mySugr til det beste alternativet for de fleste, men det er absolutt et interessant alternativ for de som bor i Tyskland. Det er spesielt tilpasset for de som bruker bolus pumpe, de som enda ikke har kjøpt blodsukkermonitor, som de som akkurat har blitt diagnostisert.

3. Diabetes:M Android App på Playstore

diabetes:m android app on play store

Kilde: Android Play Store

Diabetes:M appen er primært rettet mot helsepersonell, som betaler for å overvåke pasientene sine online via en rekke planer.

Det ene ordet som beskriver Diabetes:M er "komplekst" for pasienten, den lille tekstfonten gjør det langt fra brukervennlig for de fleste pasienter (en stor prosentandel av pasienter er over 50, nettopp i den alderen der synet begynner å bli dårligere).

På grunn av kompleksiteten er absolutt ikke denne appen for alle.

Denne kompleksiteten er nødvendig for helsepersonell som bruker dataene til å ta behandlingsbeslutninger. Appen har derfor et stort utvalg av rapporter. Planene starter på €29 for BASIC-planen, som gir mulighet for å overvåke 5 premium-brukere (pasienter). Jo høyere plan du velger, jo mer får du for pengene, så det gir et insentiv for helsepersonell til å selge produktet til sine pasienter til tross for appens tydelige mangler når det gjelder brukervennlighet.

Vår mening

Denne appen går langt utover behovene til personer som har diagnosen prediabetes eller diabetes.

Appen er derfor kanskje et godt alternativ for de med kompliserte tilfeller av diabetes, for eksempel de med tilfeller komplisert av andre sykdommer eller de som ikke reagerer på behandling og hvor omfattende data er nødvendig for å ta vanskelige beslutninger.

Den er ikke for de som ønsker egenhåndtering gjennom diett og livsstilsvalg.

Ikke overraskende er Diabetes:M best egnet for pasienter som trenger jevnlig oppfølging av spesialisert helsepersonell som er vant til å bruke appen og analysere data fra appen.

4. Diasend / Glooko Android App på Playstore

diasend android app on play store glooko

Kilde: Android Play Store

Playstore appen tidligere kjent som Glooko ble kjøpt opp av diasend, og er nå relansert under diasend. Som appen Diabetes:M, er også diasend laget for helsepersonell og har fokus på helsepersonell.

Glooko-nettsiden er fortsatt markedsført under Glooko navnet, og er klart rettet mot helsepersonell med slagordet "Personlig ekstern pasientovervåking for diabetes og andre relaterte tilstander".

Sammenlignet med Diabetes:M, er omfanget av rapporter og funksjoner mindre, så appen er derfor lettere å bruke, og mer brukervennlig.

Denne appen er ikke bare en matsporer, men også en aktivitetsmåler og medisineringsmåler, laget for å vise påvirkningen disse har på blodsukkeret.

Diasend-appen kan kobles til godt over 100 enheter for blodsukkermåling på en eller annen måte (infrarød, kabel- eller Bluetooth), så hvis du allerede har en blodsukkermåler, er det sannsynlig at du kan bruke den med denne Play Store-appen. Det er på grunn av alle tilkoblingsmulighetene appen er oppført her.

Sammenlignet med de andre appene her, så er rangeringen på Playstore langt under alternativene, så det er derfor vanskelig å anbefale den sammenlignet med alternativene.

5. Hedia - Android App på Playstore

Hedia Android App on the Playstore

Kilde: Android Play Store

Hedia-appen på Playstore er kanskje den mest brukervennlige i oversikten, og det er derfor den er listet opp her. Enkeltheten og de grunnleggende funksjonene fungerer bra. Den er lett å bruke og lett å forstå. Den er ideel for å administrere blodsukkernivået, og passer bra for de som ikke tenker å endre kosthold og som kanskje er avhengig av insulin.

Hedia - Personlig diabetesapp tilbyr:

 1. Treningsdagbok
 2. Diettdagbok
 3. Insulin dose kalkulasjon
 4. Gir varsler når blodsukker skal måles.

Applikasjonen gir deretter insulindoseanbefalinger for de som trenger det. Om denne appen passer for deg, avhenger virkelig av dine behov. Den kan godt passe eldre diabetespasienter. Vær oppmerksom på at appen er utilgjengelig i mange land, og den vises sjelden i søkeresultatene til Googles Play Store. Hvis du søker etter den i butikken, kan det hende at den ikke finnes i enkelte land i EU, til tross for at utvikleren befinner seg i Danmark.

6. BlueStar Android App på Playstore

bluestar android app on play store

Kilde: Android Play Store

BlueStar Diabetes-appen hevder at den var verdens første reseptbelagte smarttelefonapplikasjon, utgitt helt tilbake i 2014. Den er kun tilgjengelig i USA gjennom arbeidsgivere, helseplaner og helsepersonell. Utenfor appen er det en tydelig mangel på informasjon om appen, og mange steder er den utilgjengelig i Playstore.

Siden 2013 har WellDoc hatt FDA-godkjenning for type 1 diabetes, om enn gjennom en annen versjon av appen, som integreres med Dexcoms kontinuerlige glukosemonitorer. Appen gies til pasienter gratis på resept og vil bli refundert på samme måte som reseptbelagte legemidler i USA.

 I følge welldoc, tilbyr appen-

 • Enkel sporing.
 • Tilpassede råd.
 • Opplæring tilgjengelig.

WellDoc har valgt å tilby appen i personlig form, og med setup gjort en-til-en, eller face-to-face med en sertifisert diabetesinstruktør. Det er grunnen til at appen er oppført her.

7. Intellin Diabetes Management fra Gendius Ltd (Android app)

Intellin Diabetes Management android app on play store

Kilde: Android Play Store

Basert i Storbritannia og godkjent av National Health Service. Appen Intellin Diabetes Managements unike funksjon vurderer pasientens risiko for å utvikle komplikasjoner i forbindelse med diabetes. De selger produktet basert på ideen om at vanlige testresultater, kan gi en prognose om potensielle fremtidige komplikasjoner når de blir behandlet i appen. For eksempel kan blodprøver (HDL, LDL, og nyrefunksjon) gi indikatorer om diabetesassosierte helseproblemer. Behandling kan tilpasses ved å bruke denne informasjonen for å unngå høyrisiko komplikasjoner som følge av diabetes.

Oppsummert kan man si at tidligere så har diabetesapper gitt en oversikt over fortiden - du kan se bakover. Med Intellin® kan du også se bakover, men enda viktigere, det fungerer som et navigasjonssystem som lar deg planlegge fremover.

Ideen om at ekstra informasjon vil gjøre en forskjell i behandlingen du mottar er å dra den litt langt, da disse testene blir utført uansett. Informasjonen som blir samlet inn blir vurdert av helsepersonell før du får en anbefaling om behandling. Blodtrykk og blodprøve (HDL, LDL og nyrefunksjon) blir kun testet når det er en grunn til å teste, som symptomer etc. i motsetning til blodsukker som må overvåkes kontinuerlig.

Når det kommer til forebyging og eskalering av komplikasjoner så er appen nyttig som et tidlig varslingssystem for å oppdage andre diabetesrelaterte problemer som ellers kunne vært uoppdaget dersom ikke all informasjon ble sett i sammenheng.

Appen er lett å bruke, og designet er praktisk og enkelt å forstå. Den kan brukes med GlucoMen Areo blodsukkermåler ved å bruke NFC for tilkobling. I tillegg er den kompatibel med over 150 andre enheter som kan hjelpe deg med å hente data til Intellin android appen.

8. Glucose Buddy fra Azumio Android App på Playstore

glucose buddy android app on the playstore

Kilde: Android Play Store

Appen Glucose Buddy Diabetes Tracker har vært på markedet i 9 år nå, noe de markedsfører som en styrke. De promoterer dette som et tegn på stabilitet, og de hevder de er den ledende tjenesten for diabeteshåndtering. Dette, kombinert med 500 000 totale nedlastinger, høres overbevisende ut, og er grunnen til at appen er på denne listen. La oss grave litt dypere.

Det at de var den første appen for Digital Diabeteshåndtering - gjør det den automatisk til den beste?

Kanskje de en gang var den beste, da de var en av få. De siste årene har Glucose Buddy Diabetes Tracker-appen blitt en del av en rekke tjenester de selger som pakker, inkludert personlig diabetesrådgivning og, i pro-versjonen av appen, ytelsesrapporter og automatisk hemoglobin A1C kalkulator.

Mediumpakken på $29 per måned har 3-måneders minimumstid da pakken inkluderer en smart glukosemåler, sammen med 50 teststriper, levert rett på døren.

Strategien med å legge til ekstra tjenester som fysiske produkter og rådgivning, i tillegg til den digitale appen, er en konkurransefordel i et stadig mer innovativt og konkurransedrevet marked. I tillegg er det ekstremt nyttig for pasientene.

Ved å tilby teststriper som del av tjenesten, gjør Glucose Buddy at det alltid er praktisk og enkelt for deg å måle, som igjen gjør det lettere å logge data jevnlig. Personlig rådgivning er også praktisk så kunden (pasienten) lærer hvordan man skal håndtere tilstanden sin med appen, og det sikrer lojalitet.

Men…..

Driftsmodellen med levering av teststrimler vil bli foreldet i løpet av de neste årene på grunn av fremskritt innen AI og maskinlæring, som vil gjøre blodsukkerovervåkingsenheter med nålestikk overflødige da en ny generasjon UV-lysbaserte og elektriske enheter for kontinuerlig blodsukkermåling blir tilgjengelig. Da vil Glucose Buddy ikke lenger være i stand til å stole på tjenestelojalitet, ettersom kundebasen deres ser etter ikke-invasive testalternativer (leveringstjeneste er ikke nødvendig). Det kan bli vanskelig å tiltrekke seg nye kunder når innovative applikasjoner med banebrytende funksjoner (som f.eks. DiabTrend) vil erstatte de eldre applikasjonene.

Konklusjon

Ettersom vi lærer mer og mer om de medvirkende årsakene til Diaetes (det er mange risikofaktorer), vil vi trenge mer og mer personlig informasjon for å analysere oss frem til bedre avgjørelser og anbefalinger til behandlinger. Smarttelefonapper er avgjørende for overvåking og administrasjon, og tar hensyn til alle de forskjellige faktorene. For Android-brukere bør funksjonene på diabetesapplikasjonen være den avgjørende faktoren når du velger hvilke app du skal bruke og hvilke overvåkingsenhet du skal investere i.

Dessverre vil 99% av enhetene på markedet bli overflødige i løpet av de neste par årene. Det som betyr noe i dag, når det kommer til appen du velger, er utviklingsprosjekter de jobber med. De viktigste spørsmålene er:

 • Hvilke informasjon blir lagret? 
 • Spør deg selv, - er informasjonen som blir samlet inn viktig for å håndtere din diabetes?
 • Hvordan bruker appen informasjonen?

Informasjon vil være av verdi for deg dersom den samles og gir deg, pasienten, mulighet til å spore informasjonen over tid, uavhengig av hvordan informasjonen integreres i de tilgjengelige funksjonene. Ny informasjon leder ofte til nye funksjoner - laget for å utnytte informasjonen best mulig for spesialtilpassing.

Appbeskrivelsen over viser viktigheten av å undersøke apper før du bruker dem. Stjernerangering, Facebook likes og følgere er kun overfladiske indikasjoner på verdi.

Oppdatert Juli 2022

Richard Johnson
Reading time: 
6
minutes
Published: 
February 8, 2023

Handle your diabetes smartly!

Start DiabTrend

Other posts about diabetes