Vanlige spørsmål

Nettversjonen

Hvordan kan jeg installere nettversjonen av denne appen?

Nettversjonen av denne applikasjonen er tilgjengelig fra vår hjemmeside. På hjemmesiden klikker du på "Web App" -knappen, logger på kontoen din og åpner appen, eller klikker på denne lenken: https://app.diabtrend.com/

Hvordan kan jeg se dataene mine på den stasjonære PCen?

Nettversjonen av denne applikasjonen er tilgjengelig fra vår hjemmeside. På hjemmesiden klikker du på "Web App" -knappen, logger på kontoen din og åpner appen, eller klikker på denne lenken: https://app.diabtrend.com/

Registrering

Hvordan kan jeg registrere appen?

Last ned appen fra Play eller App Store, åpne den og velg en konto du vil registrere deg med. Du har muligheten til å registrere deg med Google- eller Facebook -kontoen din, eller du kan bruke en hvilken som helst e-postkonto. Etter registrering vil DiabTrend-kontoen din genereres automatisk, og du kan logge deg på.

Beregning

Hvordan forutsier systemet blodsukkernivået mitt?

Systemet gir deg en 4-timers prognose av blodsukkernivået i henhold til dine nøyaktig loggede blodsukkerverdier, spise- og sovevaner.

Hvor nøyaktig er prognosen?

Prognosens nøyaktighet er 98.5% 4 timer frem i tid.

Jeg har ikke fått en prognose

Det er mulig at det er kommet en ny versjon av appen, og at du derfor ikke har en beregning. Last ned den nyeste versjonen fra Play eller App Store og åpne den igjen.

Klikk på DiaPanda, og du vil kunne se hvor det mangler data for de siste 2 dagene. Der du ser en rød linje mangler det data, som du må fylle ut. Dersom alle 4 stolpene (glukose, insulin, mat, søvn) er grønne, skal du få en prognose..

Hvis begge deler er i orden og du fortsatt ikke har fått en prognose kan du skrive til oss i vår Facebook -gruppe eller til vår e -post support@diabtrend.com.

Kunstig intelligens

Hvordan fungerer kunstig intelligens?

AI står for kunstig intelligens. Dette er en algoritme som er i stand til å lære mønstrene for svingningene i blodsukkernivået ditt basert data du har logget i diabetesdagboken din, akkurat som menneskelig intelligens.

Hvordan fungerer kunstig intelligens?

Kunstig intelligens lærer av gitte data, så å gi nøyaktige data er viktig ettersom falske data skaper en falsk læringsmetode. Kunstig intelligens lærer adaptivt og gir en prognose basert på det. Du hjelper også den kunstige intelligensen med å lære dersom du legger til data i ettertid. Logging av fremtidig data er også mulig, så systemet tar også hensyn til fremtidig søvn, spising og insulin.

Abonnement (DiaPremium)

Hvordan kan jeg si opp abonnementet mitt?

Klikk på "Konto" i menyen når du er i profilvisning, og deretter på "Sjekk abonnementene mine". Systemet vil omdirigere deg til "Sjekk abonnementer"-menyen der du kan se dine nåværende abonnementer ved å klikke på "Vis nåværende abonnementer", og du kan avslutte abonnementet ditt ved å klikke på "Avbryt" -knappen.

Hvordan kan jeg abonnere på DiaPremium?

Klikk på "Abonnement"-knappen øverst i profilvisningen og velg DiaPremium. Her kan du abonnere i 1, 3 eller 12 måneder. Velg ett av alternativene og følg trinnene.

Matgjenkjenning

Hvordan gjenkjenner systemet maten jeg har fotografert?

Kunstig Intelligens (AI) har lært å kjenne igjen mer enn hundre tusen bilder som presenterer mat. Når du bruker matgjenkjenningsfunksjonen, undersøker AI formen, fargen og dimensjonene på maten, og på det grunnlaget identifiserer den mattype. Systemet foreslår flere alternativer, du kan velge den som passer best.

Systemet gjenkjenner ikke maten min.

Noen ganger kan ikke kunstig intelligens gjenkjenne maten din. Den kan identifisere 1322 matvarer for øyeblikket. Så hvis din mat ikke er blant dem, kan du søke etter den i databasen og logge den manuelt.

Jeg kan ikke legge til verdiene fra min matoppskrift.

Det kan være en serverkrasj. Vennligst skriv til oss i vår Facebook-gruppe eller send oss en e-post til support@diabtrend.com, vi vil svare umiddelbart!

Hvordan kan jeg sette opp beregning av kalorier, protein og karbohydrater?

Klikk på "Tilpass status" i profilvisning, og der kan du angi hvilke beregninger som skal vises på hovedmenyen din. Maksimalt 4 alternativer.

Stemmegjenkjenning

Hvordan kan jeg angi språk for stemmegjenkjenning?

I profilvisning åpner du "Applikasjon" -menyen og scroller ned til "Språk". Velg språk for appen. En annen løsning er også tilgjengelig: Åpne stemmegjenkjenningsfunksjonen og trykk på flaggikonet øverst i høyre hjørne, og velg deretter det riktige språket.

Appen misforstår hva jeg sier, hvorfor det?

Hvis systemet forstår talen din feil, så gjenta. Funksjonen krever internettforbindelse.

HbA1c -estimering

Hvordan beregner appen HbA1c-verdien min?

Systemet bruker den samme formelen som brukes i medisinsk praksis for beregning av HbA1c. Dette er bare et estimat, standarden er alltid laboratoriemåling.

Hvordan finner jeg min HbA1c?

Du kan se HbA1c-verdien din på profilen din, under bildet og navnet ditt.

DiaPanda

Ved å klikke på pandaen kan jeg se røde og grønne deler i stolpene. Hva betyr det?

De grønne delene betyr verdiene du allerede har logget, og de røde delene står for verdiene du fortsatt må logge for å få en prognose av blodsukkernivå.

Opplæring

Hvordan kan jeg få nye opplæringskort?

Noen kort er låst, men du kan se hvor mange dager du må vente på å få nytt pedagogisk innhold i parentesene. Du får nye kort etter at du har åpnet alle tidligere kort. Du kan se på telleren hvor mange dager du må vente på å få et nytt kort.

Tilkobling til andre

Hvordan kan jeg koble personer til profilen min?

Klikk på "Tilkoblinger" i menyen når du er i profilvisning og skann din venns QR-kode, eller del din med dem ved å klikke på "Del min konto".

Eksporter

Hvordan kan jeg eksportere dataene mine?

I profilvisning klikker du på "Konto" i menyen, og deretter velger du "Eksporter data". Angi tidsintervallet: med DiaVital kan du eksportere dataene dine i opptil 1 måned tilbake i tid, med DiaPremium opptil 6 måneder tilbake i tid. Til slutt klikker du på "Start eksportering" -knappen.

Påminnelser

Påminnelser fungerer ikke.

I profilvisning kan du trykke på "Påminnelser" i menyen for å angi påminnelser om å logge insulin, blodsukkernivå og måltider. Du kan også legge til nye påminnelser ved å klikke på "Legg til" -knappen.

Påminnelser fungerer ikke.

1. Varsler er blokkert på telefonen din. Dersom du mottar varsler fra andre apper, er ikke dette problemet.

2. DiabTrends varsler er blokkert på telefonen din. Du kan endre dette i innstillingsmenyen på telefonen din: Innstillinger -> Applikasjoner -> DiabTrend-menyen -> Varsler. Du kan se her om varsler fra appen er tillatt eller ikke.

3. Varsler har kanskje krasjet. For å kontrollere dette, klikk på Innstillinger - > Applikasjoner - > DiabTrend - > rengjør lagring. På denne måten kan du rense appens lagring.

4. Telefonen din er i energieffektiv modus, så det er mulig at den blokkerer bakgrunnsfunksjoner. Det kan inkludere varsler fra apper. Du kan endre innstillingen i appen slik at den ikke holder igjen DiabTrends varsler.

Hvis ingen av disse fire alternativene hjelper, kan du skrive til oss i Facebook-gruppen vår eller sende oss en e-post til support@diabtrend.com.

Medisineringsdatabase

Hvordan kan jeg legge til nye medisiner i appen?

Det finnes ingen måte å legge til en ny medisin på. Medisindatabasen kan ikke utvides. Hvis du ikke finner medisinen din i databasen, kan du sende en e -post til support@diabtrend.com, eller skrive til oss i vår Facebook -gruppe.

Hvordan kan jeg se en liste over medisinene mine?

Det finnes ingen liste som inneholder medisinene dine, da hver medisin du logger automatisk blir lagt til i listen over mest loggede medisiner.

Datasynkronisering

Hvordan kan jeg koble en ny enhet til appen?

I profilvisning velger du "Integrasjoner" i menyen, og deretter "Koble til ny enhet". Det er viktig at Bluetooth er slått på. Hvis ikke, vil systemet anbefale at du slår den på. Etter at Bluetooth er slått på, klikker du på "Koble til ny enhet" igjen og velger enheten du vil koble til.

Helsepersonell modus

Hvordan kan jeg legge til legen min?

Velg "Tilkoblinger" i menyen og skann legens QR -kode, eller del din med dem ved å klikke på "Del min konto".

Hvilke data kan legen min se?

Legen din vil se din diabetesdagbok og en AGP-rapport.

Mørk modus

Hvordan kan jeg sette appen i mørk modus?

I profilvisning velger du "Applikasjon" i menyen, og deretter slår du på knappen ved siden av "Mørk modus".

Generelt

Hvordan kan jeg slette kontoen min?

Hvis du vil slette kontoen din, kan du skrive en e-post til support@diabtrend.com. Vennligst oppgi e-postadressen som du registrerte deg med.

Still have question? Email us at