TABLE OF CONTENTS
Health & Lifestyle

Hoe je je diabetes op een slimme manier beter kunt behandelen

Hoeveel weet jij, als iemand met diabetes, over digitale hulpmiddelen? Lees ons artikel om erachter te komen!

Leven met diabetes betekent dagelijks voor serieuze uitdagingen staan. Om complicaties van diabetes te voorkomen, zoals verslechtering of verlies van het gezichtsvermogen, neuropathie, nierinsufficiëntie, diabetische voet, myocardinfarct, verlamming, enz., Moet je je bloedglucosewaarden binnen een gezond bereik houden. Dit kan echter worden beïnvloed door omgevingsfactoren zoals veranderingen in het weer, je dagelijkse werktaken en de stress die ermee gepaard gaat. Daarom, om gezonde bloedglucosewaarden te bereiken en te behouden, zijn constante controle en een bewuste en gedisciplineerde houding vereist. Voor de dagelijkse verzorging van je diabetes bieden we nu een aantal nieuwe en slimme oplossingen die je zullen helpen het onder controle te houden. Hier bij DiabTrend noemen we dit diabetes management.

Digitaliseerde diabetes registratie in plaats van pen en papier

Het bijhouden van een diabetes dagboek en het registreren van je dieet, medicatie en bloedglucosewaarden, samen met jouw bewegingsgegevens meerdere keren per dag, kost veel tijd. Om het eenvoudiger te maken, zijn er nu een aantal diabetes-apps waaruit je kunt kiezen voor zowel type 1 als zelfs type 2 diabetes. Hoewel sommige mensen zich onzeker voelen over het verlaten van papieren dagboeken en het overschakelen naar digitale logboekregistratie, kan het de moeite waard zijn om een paar diabetes-apps te proberen, die kunnen helpen de bovengenoemde problemen aan te pakken door hun vele verschillende functies.

Diabetes logging is eenvoudiger door slimme functies

Of het nu gaat om het bijhouden van je bloedglucosespiegels, je medicijninname of het registreren van je eet-, slaap- of fysieke activiteiten, er zijn veel toepassingen tot jouw beschikking met speciale functies voor elke activiteit. Als diabeet zal het monitoren van je toestand en het in balans houden ervan helpen je kwaliteit van leven te verbeteren. Hoewel de software voor de gezondheidszorg voortdurend wordt verbeterd en diabetes-apps diabetespatiënten type 1 kunnen helpen door steeds meer functies aan te bieden, moeten de meeste van hen nog een logboekfunctie voor elke activiteit bieden.

Om je maaltijden bij te houden, staan er veel diabetes-apps tot je beschikking die je voedsel automatisch herkennen aan de hand van een foto en door deze waarden toe te voegen, ben je klaar om ze te registreren. Omdat het systeem wordt geautomatiseerd, dankzij een beeldherkenning algoritme, hoef je niets meer op te schrijven, omdat de maaltijdherkenning functie van de app het voor je doet. Een voorbeeld van een van deze apps is de DiabTrend mobiele app voor diabetes registratie. Er is een gratis versie van deze app beschikbaar.

Een spraakherkenningsfunctie is handig voor het bijhouden van je bloedglucosewaarden en je medicatie-inname, die ook te vinden is in de DiabTrend toepassing. Deze functie helpt het bijhouden van medicatie en bloedglucosewaarden gemakkelijker te maken, omdat het ze voor je registreert wanneer je deze waarden in de microfoon van de telefoon zegt.

Als je andere hulpmiddelen gebruikt om je toestand te controleren, zoals een smartwatch voor het meten van fysieke activiteit of een sensor om je bloedglucosespiegel vaker te controleren, kan het de moeite waard zijn om een app te kiezen die verbinding maakt met deze apparaten, zodat deze de gegevens gemakkelijk kan overbrengen en opslaan in de app.

Havlik Mercédesz
Reading time: 
3
minutes
Published: 
September 1, 2021

Ga slim om met je diabetes!

Start DiabTrend

Andere artikelen over diabetes