Veelgestelde vragen

web applicatie

Hoe kan ik de webversie van deze app installeren?

De webversie van deze applicatie is beschikbaar op onze website. Klik op de homepage op de knop "Web App", log in op uw account en open de app, of klik op deze link: https://app.diabtrend.com/

Hoe kan ik mijn gegevens op mijn desktopcomputer zien?

De webversie van deze applicatie is beschikbaar op onze website. Klik op de homepage op de knop "Web App", log in op uw account en open de app, of klik op deze link: https://app.diabtrend.com/

Inschrijving

Hoe kan ik de applicatie registreren?

Download de applicatie uit de Play of App Store, open deze en kies een account waarmee je je wilt registreren. Je hebt de mogelijkheid om je te registreren met je Google- of Facebook-account of je kunt een ander e-mailaccount gebruiken. Na registratie wordt uw DiabTrend account automatisch gemaakt en kunt u inloggen.

Voorspelling

Hoe voorspelt het systeem mijn bloedglucosewaarde?

Het systeem geeft u een 4-uurs bloedglucosespiegel voorspelling op basis van uw nauwkeurig geregistreerde bloedglucosewaarden, eet- en slaapgewoonten.

Hoe nauwkeurig is de voorspelling?

De nauwkeurigheid van de voorspelling is 98,5% 4 uur vooruit.

Ik heb geen voorspelling.

Het kan zijn dat er een nieuwe versie van de app is uitgebracht en je dus geen voorspelling hebt. Download de nieuwste versie van Play of App Store en open deze opnieuw.

Klik op DiaPanda en u kunt zien waar gegevens van de afgelopen 2 dagen ontbreken. Waar de balk rood is, moet u deze vullen met gegevens. Als alle 4 repen (glucose, insuline, voedsel, slaap) groen zijn, moet u een voorspelling krijgen.

Als beide gevallen in orde zijn en je nog steeds geen voorspelling hebt gekregen, schrijf ons dan in onze Facebook-groep of naar onze e-mail support@diabtrend.com.

AI

Waar staat AI voor?

AI staat voor Kunstmatige Intelligentie. Dit is een algoritme dat in staat is om de patronen van de schommelingen van uw bloedsuikerspiegel te leren op basis van uw geregistreerde gegevens in uw diabetesdagboek, net als menselijke intelligentie.

Hoe werkt AI?

AI leert door de gegeven gegevens, dus het geven van nauwkeurige gegevens is van vitaal belang, omdat onjuiste gegevens leiden tot een onjuiste leermethode. AI leert adaptief en geeft de voorspelling op basis daarvan, dus het achteraf toevoegen van gegevens helpt de AI ook om te leren. Het loggen van toekomstige gegevens is ook mogelijk, zodat het systeem ook rekening houdt met slapen, eten en insuline in de toekomst.

Abonnement (DiaPremium)

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Klik op "Account" in het menu in de profielweergave en vervolgens op "Controleer mijn abonnementen". Het systeem zult u doorverwijzen naar het menu "Abonnementen controleren" waar u uw huidige abonnementen kunt bekijken door op "Bekijk huidige abonnementen" te klikken, en u kunt uw abonnement opzeggen door op de knop "Annuleren" te klikken.

Hoe kan ik me abonneren op DiaPremium?

Klik op de knop "Abonnement" bovenaan de profielweergave en kies DiaPremium. Hier kunt u zich abonneren voor 1, 3 of 12 maanden. Kies een van de opties en volg gewoon de stappen.

Voedselherkenning

Hoe herkent het systeem het voedsel dat ik heb gefotografeerd?

AI heeft meer dan honderdduizend foto's geleerd waarop voedsel wordt gepresenteerd. Telkens wanneer u de voedsel herkenningsfunctie gebruikt, onderzoekt de AI de vorm, kleur en afmetingen van het voedsel en identificeert op basis hiervan het soort voedsel. Het systeem beveelt meerdere opties aan, waarvan u de beste kunt kiezen.

Het systeem herkent mijn eten niet.

Soms kan de AI uw voedsel niet herkennen, omdat het momenteel 1322 voedingsmiddelen kan identificeren. Dus, als de jouwe er niet tussen staat, zoek het dan op in de database en log het handmatig in.

Ik kan de waarden van mijn voedingsrecept niet toevoegen.

Het kan een servercrash zijn. Schrijf ons in onze Facebook-groep of stuur ons een e-mail naar support@diabtrend.com, we zullen onmiddellijk antwoorden!

Hoe kan ik de berekening van calorieën, eiwitten en koolhydraten instellen?

Klik in de profielweergave op "Status aanpassen" en daar kun je instellen welke berekeningen in je hoofdmenu moeten verschijnen. Maximaal 4 opties.

Spraakherkenning

Hoe kan ik de taal voor spraakherkenning instellen?

Open in de profielweergave het menu "Toepassing" en scroll naar beneden naar "Talen". Kies de taal van de app. Een andere oplossing is ook mogelijk: open de spraakherkenningsfunctie en tik op het vlagpictogram in de rechterbovenhoek, kies vervolgens de juiste taal.

De app begrijpt niet wat ik zeg, waarom is dit?

Als het systeem uw spraak anders begrijpt, herhaalt u deze. De functie vereist een internetverbinding.

HbA1c-schatting

Hoe berekent de app mijn HbA1c-waarde?

Het systeem gebruikt de formule die in de medische praktijk wordt gebruikt voor de berekening van HbA1c. Dit is slechts een schatting, standaard is altijd de laboratoriummeting.

Hoe kan ik mijn HbA1c vinden?

Je HbA1c-waarde zie je op je profiel, onder je foto en naam.

DiaPanda

Als ik op de panda klik, zie ik rode en groene delen in de balken. Wat bedoelen ze?

De groene delen betekenen de waarden die u al hebt geregistreerd en de rode delen staan voor de waarden die u nog moet registreren om een bloedglucosespiegel voorspelling te krijgen.

Onderwijs

Hoe kom ik aan nieuwe onderwijskaarten?

Er zijn enkele kaarten die vergrendeld zijn, maar u kunt zien hoeveel dagen u moet wachten om nieuwe educatieve inhoud tussen haakjes te krijgen. Je krijgt nieuwe kaarten nadat je alle vorige hebt geopend. Op de teller kun je zien hoeveel dagen je moet wachten op een nieuwe kaart.

Verbinding met anderen

Hoe kan ik mensen aan mijn profiel koppelen?

Klik op "Connecties" in het menu wanneer je in profielweergave bent en scan de QR-code van je vriend, of deel de jouwe met hen via "Mijn account delen".

Exporteren

Hoe kan ik mijn gegevens exporteren?

Klik in de profielweergave in het menu op "Account" en kies vervolgens "Gegevens exporteren". Geef de tijdspanne aan: bij DiaVital kunt u met terugwerkende kracht uw gegevens exporteren tot 1 maand terug, bij DiaPremium zelfs tot 6 maanden in het verleden. Klik aan het eind op de knop "Start het exporteren".

Herinneringen

Herinneringen werken niet.

Als u in de profielweergave op "Herinneringen" in het menu tikt, kunt u herinneringen instellen voor het registreren van insuline, bloedglucosewaarden en eten. U kunt ook nieuwe herinneringen toevoegen door op de knop "Toevoegen" te klikken.

Herinneringen werken niet.

1. Meldingen worden geblokkeerd op je telefoon. Als je meldingen van andere apps ontvangt, dan is dit niet het probleem.

2. De meldingen van DiabTrend worden op uw telefoon geblokkeerd. Je kunt dit wijzigen in het instellingenmenu van je telefoon: Instellingen - > Applicaties - > DiabTrend-menu - > Meldingen. U kunt hier bekijken of meldingen van de applicatie zijn toegestaan of niet.

3. Misschien zijn de meldingen gecrasht. Om dit te controleren, klik op Instellingen -> Toepassingen -> DiabTrend -> opslag opschonen. Op deze manier kunt u de opslag van de app opschonen.

4. Je telefoon staat in de energiezuinige modus, dus het is mogelijk dat achtergrondfuncties worden geblokkeerd, zelfs sommige meldingen van apps. U kunt de instelling in de applicatie wijzigen zodat deze de meldingen van DiabTrend niet tegenhoudt.

Als geen van deze vier opties helpt, schrijf ons dan in onze Facebook-groep of stuur ons een e-mail naar support@diabtrend.com.

Medicatiedatabase

Hoe kan ik nieuwe medicijnen toevoegen aan de app?

Er is geen mogelijkheid om een nieuw medicijn toe te voegen. De medicijndatabase kan niet worden uitgebreid. Als u uw medicijn niet kunt vinden in de database, stuur dan een e-mail naar support@diabtrend.com, of schrijf ons in onze Facebook-groep.

Hoe kan ik een lijst van mijn medicijnen bekijken?

Er is geen lijst met uw medicijnen, omdat elk medicijn dat u registreert automatisch wordt toegevoegd aan de lijst met meest geregistreerde medicijnen.

Gegevenssynchronisatie

Hoe kan ik een nieuw apparaat verbinden met de app?

Selecteer in de profielweergave "Integraties" in het menu en vervolgens "Nieuw apparaat verbinden". Het is belangrijk dat uw Bluetooth is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, raadt het systeem u aan het in te schakelen. Nadat Bluetooth is ingeschakeld, klikt u opnieuw op "Nieuw apparaat verbinden" en kiest u het apparaat waarmee u verbinding wilt maken.

De mening van de beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg

Hoe kan ik mijn arts toevoegen?

Selecteer "Connecties" in het menu en scan de QR-code van uw arts, of deel de uwe met hen door te klikken op "Mijn account delen".

Welke gegevens kan mijn arts zien?

Uw arts zal uw diabetesdagboek en een AGP-rapport inzien.

Donkere modus

Hoe kan ik de app in de donkere modus zetten?

Selecteer in de profielweergave "Toepassing" in het menu en schakel vervolgens de knop naast "Donkere modus" in.

Algemeen

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Als je je account wilt verwijderen, stuur dan een e-mail naar support@diabtrend.com. Geef uw e-mailadres op waarmee u zich hebt geregistreerd.

Heeft u nog vragen? E-mail ons op