TABLE OF CONTENTS
Technology

Den Bästa Diabetes-appen på Playstore 2022

Har du fått diagnosen prediabetes eller har du diabetes? Om så är fallet behöver du den bästa Android-appen på Playstore för att enklare kunna hantera din sjukdom.

Det är dessa unikt värdefulla funktioner som gör att en applikation skiljer sig från alternativen. Syftet med den här artikeln är att öka medvetenheten om de bästa apparna, genom att jämföra applikationer som ständigt har uppdaterats och som har något extra; - de sticker ut från mängden - funktionsmässigt.

Listan nedan representerar tillsammans nästan 3 miljoner nedladdningar från Playstore.

Efter att ha genomfört den här analysen är en sak tydligt: eftersom alla diabetesfall inte är identiska, är appar som anpassar vården efter varje person, bland de bästa. Dessutom har de också utvecklingsteam som är mycket lyhörda för frågor och förfrågningar från kundsupport.

De tävlande Diabetes Android-apparna 2022

För att göra det enkelt har vi sammanställt en lista över hur bra apparna är, och vi börjar med de bästa apparna (så du kan gärna hoppa över resten) och fortsätter sedan med resten, med en motivering till varför de har valts ut. Var och en av dem har något att rekommendera.

Diabetesapplikation - Funktioner

Det finns både gratis och premiumversioner för de flesta av dessa applikationerna. Dessa funktioner skiljer sig mycket åt mellan olika program. Vanligtvis får du tillgång till mycket mer genom att uppgradera. Det är de tidsbesparande funktionerna som är de verkliga unika försäljningsargumenten för varje app - vilka ger dig ett stort värde jämfört med vad konkurrenterna har att erbjuda, och till vilket pris?


1. DiabTrend - Den bästa diabetesappen i Android Playstore


the best diabetes android app diabtrend play store

Källa: Android Play Store

DiabTrend hör hemma på första platsen eftersom den erbjuder funktioner helt gratis, funktioner som endast finns tillgängliga till ett högre pris i andra applikationer. När man överväger alternativen är det tydligt att DiabTrend sätter diabetikern i första rummet, genom att ge användaren möjlighet att själv hantera sitt tillstånd och hjälpa användaren att enkelt göra de massiva livsstilsförändringar som krävs för att hantera typ 1-diabetes eller vid typ 2-diabetes.


Appen har den mest innovativa AI-baserade diabetesdagbok appen tillgänglig, inklusive matloggning med snabb, kamerabaserad matigenkänning.:

 • Automatisk beräkning av kalorier och kolhydrater
 • Den inbyggda artificiella intelligensen lär sig av din diabetesdagbok för att hjälpa dig att fatta bättre beslut. Gör det möjligt att förutsäga blodglukosnivåer i upp till 4 timmar, vilket hjälper dig att undvika hypo- och hyperglykemiska händelser.
 • Integration med sensorer och hälsoapplikationer som Apple Fit och Google Fit för övervakning.
 • DiabTrend är fokuserad på patienten och gör det möjligt för dig som patient att dela data med din nuvarande läkare. Att byta vårdgivare ska inte innebära att du behöver byta appen du använder, vilket säkerställer kontinuitet i data.
 • Professionell hälsorapportering
 • Fungerar offline, undviker besväret vid internetavbrott.
 • En väletablerad, aktiv utvecklare som svarar på feedback och förslag till förbättringar av funktioner, samtidigt som den tillhandahåller vänlig och lyhörd teknisk support.
 • Innoverar i takt med att nya riskfaktorer för diabetes upptäcks för att förbättra behandlingen.

DiabTrend gör det möjligt att anpassa behandlingen med hjälp av artificiell intelligens. Den lär sig om dig och din ämnesomsättning genom dina data.

Den gör det möjligt att logga:

Uppenbara riskfaktorer

 • Blodglukosnivåer
 • Insulin
 • Mat / Måltider
 • Träning
 • Vikt (de flesta appar innehåller inte denna data)
 • Sömn (många andra appar har inte detta)

Andra aspekter

 • Sjukdom
 • Läkemedel
 • Blodtryck
 • HbA1c
 • Vaccinationer (begränsning av effekterna)
 • Hypo Episoder

Dessutom erbjuder DiabTrend diabetesvänliga recept som du kan välja bland, vilket kan hjälpa dig att hitta läckra måltider som är diabetes- och budgetvänliga.

Pris

Liksom de flesta av de tillgängliga apparna som listas här är DiabTrend baserad på en Freemium-modell; basfunktioner tillhandahålls gratis, men för en liten avgift kan du få tillgång till avancerade funktioner av stort värde. DiabTrend's gratis plan är DiaVital som innehåller en stor funktionsuppsättning långt utöver de genomsnittliga jämfört med konkurrenterna, inklusive rapportering.

Vår betalplan DiaPremium ger tillgång till AI-baserad matigenkänning, prognostisering av blodsockernivå, det glykemiska indexet, och en receptdatabas för livsmedel, inklusive funktioner som är trevliga att ha men inte nödvändiga. På andra sätt är den inte begränsad, vilket gör den mycket mer prisvärd än konkurrenternas Play Store-appar..

Resultat


DiabTrend passar utmärkt för personer som försöker hantera eller vända sin diabetes med hjälp av kost. Det gör det möjligt för kunden att dela sina uppgifter med vårdpersonal, via en enkel QR-kod. Samtidigt möjliggör den spårning av alla typer av uppgifter (tabellen ovan).


2. mySugr Diabetes Tracker Log i Playstore

mysugr diabetes tracker android app on play store

Källa: Android Play Store

Appen mySugr har mycket användare i Tyskland, där den förskrivs av läkare inom det nationella hälsovårdssystemet. Appen synkroniserar med Accu-Chek-sortimentet av kontinuerliga blodsockermätare och har några trevliga funktioner. Särskilt att notera:-.

 • mySugr Pump Control, en ny funktion som gör det möjligt för pumpanvändare att ge sin bolus via mySugr Android-appen. Innehåller även en boluskalkylator.
 • En del av den personliga anpassningen är den anpassningsbara inloggningsskärmen, där du placerar de funktioner som används mest.
 • Spelutmaningar för att hjälpa dig att hantera dina blodsockernivåer.
 • Manuell smart sökning bland måltider, anteckningar och aktiviteter "hitta mönster och lära dig av din diabetesdata”.


Det tyska nationella sjukvårdssystemet och Roche måste hyllas för att de insåg värdet av en diabetesspårare som en form av förebyggande och hantering av diabetes under COVID-19. Det var en tid när diabetessjuka löpte större risk för komplikationer, och därför tillhandahölls spåraren helt utan kostnad. Det är inte konstigt att mySugr har en Playstore-ranking på 4,4 och nu långt över en miljon nedladdningar.


För dem som väljer en blodglukosmätare från Accu-Chek-serien är PRO-versionen av mySugr-appen gratis (ingår i kostnaden för mätaren). Rapporter är endast tillgängliga i PRO-planen.


Slutsats


Ovanstående information gör dock inte mySugr till det bästa alternativet för de flesta människor, även om det är ett intressant alternativ för boende i Tyskland. Det passar utmärkt för dem som är beroende av en boluspump, någon som ännu inte har köpt en blodsockermätare, till exempel de som nyligen fått diagnosen.


3. Diabetes:M Android App i Playstore

diabetes:m android app on play store

Källa: Android Play Store

Diabetes:M-appen verkar främst vara inriktad på sjukvårdspersonal, som via en rad olika planer betalar för att övervaka sina patienter.


Det rätta ordet som beskriver Diabetes:M är "komplicerat" för patienten, det väldigt lilla typsnittet gör det långt ifrån användarvänligt för majoriteten av patienterna (en stor del av de drabbade är över 50 år, just när synen börjar försämras).


På grund av den höga komplexiteten, är den här appen definitivt inte för alla.


Denna komplexitet är nödvändig för vårdpersonal som använder datan för att basera behandling på, och därför innefattar den ett stort antal rapporter. Planerna startar på 29 euro för BASIC-planen, där 5 premiumanvändare (patienter) kan övervakas; naturligtvis får man mer för pengarna ju högre planen är, så det ger ett incitament för vårdpersonal att sälja produkten till sina patienter trots appens uppenbara brister i användbarheten.


Vår uppfattning


Den här applikationen sträcker sig långt bortom behoven hos de flesta som har diagnosen prediabetes eller diabetes.


Detta är kanske därför ett bra alternativ för dem med komplicerade fall av diabetes och där data behövs för att fatta svåra beslut, t.ex. de med fall som kompliceras av andra sjukdomar eller de som inte svarar på behandling.


Det är inte för dem som vill hantera sin sjukdom på egen hand, genom kost och livsstilsval.


Diabetes:M är bäst för de patienter som är i regelbunden kontakt med en specialiserad vårdgivare, en vårdgivare som är van vid att använda den och analysera data från den.


4. Diasend / Glooko Android-app i Playstore


diasend android app on play store glooko

Källa: Android Play Store

Play Store-appen, som tidigare hette Glooko, köptes av diasend och har nu bytt namn till diasend. Liksom applikationen Diabetes:M, som granskades tidigare, är den utformad för vårdgivare och är inriktad på hälso- och sjukvården, vilket innebär att man förlitar sig på kunskap från sjukvårdspersonal.


På Glookos webbplats används fortfarande Glookos varumärke, som tydligt riktar sig till vårdgivare med en slogan som "Personalized Remote Patient Monitoring For Diabetes And Other Related Conditions" (Personlig patientövervakning för diabetes och andra relaterade tillstånd)”.


Jämfört med Diabetes:M är dock utbudet av rapporter och funktioner mycket mindre, men appen är mycket lättare att använda - alltså mer användarvänlig.


Den här applikationen är inte bara en matspårare utan även en aktivitets- och medicinspårare, utformad för att visa hur dessa påverkar glukosnivåerna.


Diasend-appen kan anslutas till mer än 100 blodsockermätare på ett eller annat sätt (infraröd, kabel eller Bluetooth-koppling), så om du redan har en blodsockermätare är det mycket troligt att du kan använda den med den här Play Store-appen. Det är av denna anledning - anslutningsmöjligheterna - som appen är listad här.


Jämfört med de andra apparna som listas här, är deras poäng i Play Store-appen långt under konkurrenternas, så det är svårt att rekommendera dem jämfört med de andra.


5. Hedia - Android-app i Playstore


Hedia Android App on the Playstore

Källa: Android Play Store


Hedia Play Store-appen är kanske den mest användarvänliga på den här listan, och därför finns den med. Dess enkelhet och grundläggande funktioner har många fördelar. Den är tydlig att läsa och förstå, vilket gör den enkel när det kommer till att hantera blodsockernivån, idealisk för dem som inte radikalt vill ändra vad de äter och kanske är beroende av insulin.


The Hedia - Den Personliga Diabetes-appen erbjuder-:


 1. Träningsspårare
 2. Kostspårare
 3. Beräkning av insulindos
 4. Skickar notiser när blodsockret bör mätas.


Applikationen ger sedan rekommendationer om insulindoser för dem som behöver det. Om den här applikationen är något för dig, beror det på dina behov. Den passar äldre diabetessjuka mycket väl. Observera att applikationen inte är tillgänglig i många länder och sällan syns på Googles sökresultat i Play Store. Om du söker efter den i butiken kan det hända att den inte finns i vissa länder i EU, trots att utvecklaren finns i Danmark.


6. BlueStar Android-app i Playstore

bluestar android app on play store

Source: Android Play Store


BlueStar Diabetes-applikationen hävdar att den var världens första receptbelagda smartphone-applikation, som släpptes redan 2014. Följaktligen är den endast tillgänglig i USA genom arbetsgivare, hälsoplaner och vårdgivare. Utanför appen finns det en tydlig brist på information om applikationen, och den kan inte hittas på Playstore på många platser.


Sedan 2013 har WellDoc fått FDA-godkännande för typ 1-diabetes, dock genom en annan version av appen, som integreras med Dexcom kontinuerliga glukosmätare. Själva applikationen tillhandahålls till patienten gratis via recept och ses som en ersättning för receptbelagda läkemedel i USA.


Enligt welldoc, erbjuder appen följande-


 • Enkel spårning.
 • Anpassad rådgivning.
 • Undervisning efter förfrågan.

WellDoc har valt att tillhandahålla appen på ett personligt sätt, installationen sker vid kontakt med en certifierad diabetesutbildare. Det är anledningen till att den har listats här.


7. Intellin Diabetes Management av Gendius Ltd (Android applikation)

Intellin Diabetes Management android app on play store

Källa: Android Play Store


Baserat i Storbritannien och godkänt av (validerat) National Health Service. Intellin Diabetes Management-appens unika försäljningsargument är en funktion som bedömer patientens risk för att utveckla komplikationer i samband med diabetes. De säljer sin produkt utifrån idén att vanliga testresultat, när de matas in i applikationen, kan förutsäga potentiella framtida komplikationer. Exempelvis kan tester som blodkemi (HDL, LDL och njurfunktion) ge indikationer på hälsoproblem i samband med diabetes. Följaktligen kan behandlingen anpassas med hjälp av dessa ytterligare uppgifter för att förhindra högriskkomplikationer orsakade av diabetes.


Sammanfattningsvis har de flesta diabetesappar historiskt sett varit "backspeglar", dvs. du kan se var du har varit. Med Intellin® kan du också se detta, men framför allt fungerar den som en "satellitnavigator" som hjälper dig att planera vägen framåt.


Tanken att de ytterligare uppgifterna skulle göra någon skillnad i fråga om den behandling som erbjuds, är dock lite väl långsökt, helt enkelt för att dessa tester görs ändå. De uppgifter som erhålls bedöms av medicinsk personal innan en behandlingsrekommendation ges. Blodtryck och blodkemi (HDL, LDL och njurfunktion) testas endast när det finns en anledning att göra det, när symtom uppträder osv., till skillnad från blodsockernivåerna som måste övervakas kontinuerligt.


När det gäller förebyggande och utveckling av komplikationer är applikationen användbar som ett system för tidig varning. Syftet är att upptäcka ytterligare diabetesrelaterade problem som annars skulle kunna missas om alla data inte utvärderas tillsammans.


Applikationen är lätt att använda och designen är tydlig och enkel att förstå; den kan användas med GlucoMen Areo blodsockermätaren med hjälp av NFC för att ansluta; dessutom kan den anslutas till över 150 andra enheter på olika sätt för att föra in data i Intellin Android-applikationen.


8. Glucose Buddy från Azumio Android-app i Playstore

glucose buddy android app on the playstore

Källa: Android Play Store


Glucose Buddy Diabetes Tracker är 9 år gammal nu, vilket de framhåller som en styrka; de framhåller detta som tillförlitlighet och deras unika försäljningsargument som är att de hävdar att de är den ledande diabeteshanteringstjänsten nr 1. I kombination med 500 000 nedladdningar låter det övertygande, vilket är anledningen till att appen finns med på den här listan. Låt oss gräva lite djupare.


Bara för att de var först med att marknadsföra sig på den Digitala Diabetes Marknaden - gör det dem till de bästa?


En gång har de säkert varit bäst, när de var en av de få. Under årens lopp har programmet Glucose Buddy Diabetes Tracker blivit en del av ett större utbud av företagstjänster som de säljer som paket, inklusive personlig diabetescoaching och, i pro-versionen av programmet, resultatrapporter och en automatisk hemoglobin A1C-kalkylator.


Mellanpaketet på 29 dollar per månad har en tre månaders bindningstid eftersom det inkluderar en smart glukosmätare, tillsammans med 50 testremsor, som levereras direkt till din dörr.


Strategin att ge en digital app ett mervärde genom att lägga till en fysisk produkt och ge coachning i hur den används är ett bra sätt att konkurrera på en alltmer innovativ, konkurrenskraftig och överbelastad marknad och är också till stor hjälp för patienten.

Genom att tillhandahålla testremsor som en del av tjänsten säkerställer Glucose Buddy att det alltid är praktiskt att göra tester, vilket i sin tur gör det enkelt att logga data regelbundet och vid behov. Personlig coachning är också ett bra sätt att se till att kunden (patienten) lär sig att hantera sitt tillstånd med hjälp av applikationen, vilket garanterar lojalitet.

Men…..

Denna typ av affärsmodell med leverans av testremsor, kommer att bli föråldrad inom de närmaste åren på grund av framsteg inom AI och maskininlärning. Det kommer att förvandla de invasiva blodsockermätarna med nålstick till elektroniskt avfall i takt med att en ny generation av UV-ljusbaserade och elektriska kontinuerliga blodsockermätare blir tillgängliga. Därefter kommer Glucose Buddy inte längre att kunna förlita sig på servicelojalitet, eftersom deras kundbas söker efter icke-invasiva testalternativ (leveransservice krävs inte), och kan få svårt att locka till sig nya kunder eftersom innovativa tillämpningar med banbrytande funktioner (som DiabTrend) kommer att tränga undan de äldre tillämpningarna.

Slutsats

I takt med att vi lär oss mer och mer om de bidragande orsakerna till diabetes (det finns många riskfaktorer) behövs allt fler personuppgifter för analys för att fatta bättre beslut och rekommendationer om behandling. Smartphone-applikationer är viktiga för att övervaka och hantera, med beaktande av alla olika faktorer. För Android-användare bör därför funktionerna i Android Diabetes-applikationen vara avgörande för vilket program de ska använda och vilken enhet för blodsockermätning de ska investera i.

Tyvärr kommer 99 % av de apparater som används att bli föråldrade/inaktuella inom de närmaste åren. Det som spelar roll i dag, när det gäller vilken applikation du väljer, är den utveckling som är på gång. De viktigaste frågorna är följande:-

 • Vad för uppgifter lagras?
 • Ställ dig själv frågan, om de insamlade uppgifterna verkligen är till nytta för att hantera din diabetes?
 • Hur används uppgifterna i applikationen?

Uppgifterna är värdefulla om de samlas in och gör det möjligt för dig som patient att spåra dem över tid, oavsett hur väl de insamlade uppgifterna integreras i de tillgängliga funktionerna. Vanligtvis leder nya datamängder till nya funktioner som skapas för att på bästa sätt utnyttja informationen för personlig anpassning.

Appbeskrivningarna ovan belyser behovet av att undersöka applikationerna innan de används; stjärnbetyg, Facebook-gillningar och följare är bara ytliga indikatorer på värde.
Uppdaterad Juli 2022

Richard Johnson
Reading time: 
6
minutes
Published: 
February 8, 2023

Hantera din diabetes på ett smart sätt!

Starta DiabTrend

Andra inlägg om diabetes