TABLE OF CONTENTS
Diabetes complications

Un studiu arată că ar trebui să vă monitorizați diabetul cu strictețe

Există multe aplicații gratuite foarte bune pentru diabet care contribuie la un stil de viață mai sănătos. Conform unui studiu din 2019, nivelul glicemiei s-a îmbunătățit la pacienții care au folosit aplicații de monitorizare sau de înregistrare a nivelului glicemiei.

Frontiere în Endocrinologie a efectuat un studiu cu 1052 pacienți cu diabet de tip 1 și 630 pacienți cu diabet de tip 2. Jumătate din cei cu diabet 1 și o treime din cei cu diabet 2 au folosit o aplicație pentru afecțiunea lor. Studiul a concluzionat că cei care au folosit o astfel de aplicație au niveluri mai bune ale glucozei decât ceilalți.

Digitalizarea în domeniul diabetului

În zilele noastre putem alege dintr-o mare varietate de aplicații. Unele dintre ele sunt conectate cu alte dispozitive de monitorizare a diabetului, dezvoltate de producători, sau pot funcționa independent. Ar fi o idee bună să le împărțim după nivelul de digitalizare, deoarece diferiți utilizatori au și nevoi diferite și se simt bine cu variate niveluri de digitalizare.

Cei care suferă de diabet ar trebui să aleagă aplicații potrivite pentru nivelul lor de competențe digitale; de exemplu, cei ce folosesc prima dată un astfel de program vor fi descurajați de o aplicație prea complicată și greu de folosit. Pentru alții poate fi important să aibă la dispoziție diverse rapoarte de pe diferite dispozitive în același timp, într-un mod foarte complex, pentru a avea un control cât mai mare asupra diabetului. Iar alte persoane pot considera că este important să vadă informații multiple și analize complexe în aplicația lor.

Aplicații mai simple pentru diabet

Multe aplicații sunt disponibile gratuit și pot fi găsite și folosite foarte ușor. DiabTrend este una din aceste aplicații, care poate fi descărcată pe Android sau iOS. Aproape toate funcțiile sunt disponibile și în varianta gratuită. Unele dintre aceste funcții utile includ, printre altele, avertismente pentru hipo și hiper sau control medical și parental.

O aplicație similară este Blood Sugar Diary pentru Diabet, care vă poate sincroniza datele cu o multitudine de dispozitive pentru monitorizarea glucozei din sânge, vă poate înregistra informațiile și le poate afișa sub formă de statistici interesante.

Unele companii din domeniul diabetului au propriile lor aplicații, de exemplu ACCU-CHEK® Connect App, care vă permite să vă conectați la dispozitivele proprii companiei, iar valorile glucozei vor fi înregistrate digital.

Și unele companii de medicamente au aplicațiile proprii, cum ar fi MiniMed™ Mobile US de la MedTronic.

Exigențele celor pasionați de tehnologie și datele infinite

Pentru cei care își doresc analize mai complexe, sau vor să își exporte datele despre valorile glucozei, aplicația gratuită Hedia este alegerea ideală, ca și Gluco Me. Cu aceasta din urmă, informațiile pot fi procesate prin mai multe soluții de vizualizare și pot fi coordonate și comparate cu alte date.

Informații clare și transparente

DiabTrend este disponibilă și ca aplicație gratuită și oferă multe funcții suplimentare, cum ar fi:

  • Management DiaPanda🐼
  • Recunoaștere alimente 🍔
  • Recunoaștere vocală 🗣
  • Integrări cu diferiți senzori, programe, trackere de activitate 🔗
  • Sfaturi 🎓
  • Memento-uri 📌
  • Avertizări hipo și hiper❗
  • Supraveghere parentală extinsă 👥
  • Estimare HbA1c 📉
  • Telemedicină 🌐

Introducerea de date prin comandă vocală și recunoașterea alimentelor pe bază de fotografii simplifică mult rutina zilnică și vă permite să petreceți mai puțin timp cu gestionarea diabetului.

Aplicația pentru gestionarea diabetului DiabTrend are o funcție plătită (predicție) care permite diabeticilor tip 1 și tip 2 să estimeze care vor fi nivelurile glicemiei pe următoarele două ore.

Astfel de predicții pot fi deosebit de utile în cazul părinților de copii diabetici, deoarece vă permite să verificați oricând care vor fi nivelurile de glicemie ale copilului în următoarele ore.

Sursă: www.ncbi.com

Havlik Mercédesz
Reading time: 
4
minutes
Published: 
April 2, 2021

Gestionați-vă diabetul în mod inteligent!

Start DiabTrend

Alte informații despre diabet