TABLE OF CONTENTS
Health & Lifestyle

Cum vă puteți trata diabetul mai bine, în mod inteligent

În calitate de persoană cu diabet, cât de multe știți despre dispozitivele digitale? Citiți articolul nostru pentru a afla!

Atunci când trăiți cu diabet trebuie să vă confruntați cu provocări serioase în fiecare zi. Pentru a preveni complicațiile, cum ar fi deteriorarea sau pierderea vederii, neuropatie, insuficiența renală, picior diabetic, infarct miocardic, paralizie, etc., trebuie să vă mențineți nivelul glucozei în limite sănătoase. Iar acest lucru poate fi afectat de factori de mediu, precum schimbări ale vremii, sarcinile zilnice de lucru și stresul aferent. Așadar, pentru a obține și a menține un bun nivel al glicemiei sunt necesare un control riguros și o atitudine disciplinată. Pentru îngrijirea zilnică a diabetului vă putem oferi câteva soluții noi și inteligente care vă vor ajuta să vă mențineți afecțiunea sub control. Aici, la DiabTrend numim acest lucru gestionarea diabetului.

Controlul digitalizat al diabetului, în loc de pix și hârtie

Păstrarea unui jurnal de diabet și înregistrarea dietei, a medicației și a glicemiei, împreună cu exercițiile fizice, de mai multe ori pe zi, toate acestea durează destul de mult. Pentru a simplifica totul, există acum câteva aplicații pentru diabet din care puteți alege, atât pentru diabetul de tip 1, cât și pentru cel de tip 2. Unele persoane nu sunt încă hotărâte să abandoneze stilul de gestionare pe hârtie și sunt reticenți în a alege varianta digitală. De aceea recomandăm testarea câtorva aplicații de acest gen, care pot rezolva unele probleme și dificultăți cu ajutorul funcțiilor complexe integrate.

Controlul diabetului este mai ușor cu ajutorul funcțiilor inteligente

Fie că este vorba de urmărirea nivelului glicemiei, de doza de medicamente sau de controlul porțiilor, a somnului sau activităților sportive, sunt multe aplicații care vă stau la dispoziție cu funcții dedicate pentru fiecare activitate. Ca diabetic, monitorizarea și gestionarea acestei afecțiuni vă poate îmbunătăți simțitor calitatea vieții. Totuși, chiar dacă programele pentru sănătate sunt îmbunătățite mereu, iar aplicațiile pentru diabet pot fi de un real folos celor ce suferă de diabet de tip 1, e de menționat faptul că majoritatea nu dispun de funcții de înregistrare a fiecărei activități în parte.

Pentru a vă ajuta să vă controlați mesele sunt mai multe aplicații disponibile care vă recunosc automat alimentele din fotografii și, adăugând valori nutriționale, raportul este gata. Cum întregul proces este automat, datorită unui algoritm de recunoaștere foto, nu mai trebuie să notați nimic, din moment ce funcția de recunoaștere a alimentelor se ocupă de tot. Un bun exemplu pentru o astfel de aplicație este DiabTrend, o aplicație pentru gestionarea diabetului. Este disponibilă o variantă gratuită a acestei aplicații.

O funcție de recunoaștere vocală este deosebit de utilă pentru a înregistra nivelul glicemiei și dozele de medicamente, o funcție pe care o puteți regăsi în aplicația DiabTrend. Această caracteristică face deosebit de ușoară înregistrarea glicemiei și a medicamentelor, notând automat aceste valori atunci când le rostiți la microfon.

Dacă folosiți și alte dispozitive pentru a vă monitoriza afecțiunea, de exemplu un smartwatch pentru activitate fizică, sau un senzor pentru măsurarea frecventă a glucozei, atunci merită să utilizați o aplicație care se conectează la aceste dispozitive și poate transfera și salva ușor datele în program.

Havlik Mercédesz
Reading time: 
3
minutes
Published: 
September 1, 2021

Gestionați-vă diabetul în mod inteligent!

Start DiabTrend

Alte informații despre diabet