TABLE OF CONTENTS
Diabetes complications

Onderzoek toont aan dat je je diabetes nauwkeuriger moet volgen

Er zijn veel geweldige gratis diabetes-apps die bijdragen aan een gezondere levensstijl. Volgens een onderzoek uit 2019 verbeterden de bloedsuikerspiegels bij patiënten die apps gebruikten om de bloedglucosespiegel te controleren of te loggen.

Grenzen in Endocrinologie voerde een onderzoek uit met 1052 type 1 en 630 type 2 diabetespatiënten . De helft van degenen met diabetes type 1 en een derde van degenen met type 2 gebruikten een soort diabetes-app. De studie concludeerde dat degenen die apps gebruikten betere bloedglucosewaarden hadden dan degenen die dat niet deden.

Digitalisering op het gebied van diabetes

Tegenwoordig kunnen we kiezen uit een grote verscheidenheid aan apps die kunnen worden gekoppeld aan bepaalde diabetesgerelateerde zorgapparaten, die meestal door de fabrikanten worden ontwikkeld, of om 'onafhankelijke' applicaties van elkaar te scheiden. Het kan de moeite waard zijn om ze in te delen op digitaliseringsniveau, aangezien verschillende app-gebruikers verschillende behoeften hebben en zich op hun gemak voelen bij verschillende digitaliseringsniveaus.

Diabetici moeten apps kiezen die zijn ontworpen voor hun niveau van digitale geletterdheid, bijvoorbeeld nieuwe gebruikers kunnen worden afgeschrikt door een applicatie die moeilijk te gebruiken is. Voor sommigen kan het belangrijk zijn om een app te gebruiken die verschillende activiteiten van verschillende apparaten tegelijkertijd kan loggen en op een complexe manier kan weergeven om hun diabetes te beheren. Voor anderen kunnen meer gegevens en complexe analyses het belangrijkste zijn bij het kiezen van een diabetesregistratie-app.

Eenvoudigere diabetes-apps

Veel apps zijn gratis beschikbaar en zijn te vinden onder de gebruiksvriendelijke. DiabTrend is een van deze apps, die kan worden gedownload op Android en iOS. Bijna alle functies zijn beschikbaar in de gratis versie. Enkele van deze handige functies zijn onder andere de hypo- en hyperwaarschuwingen en medisch en ouderlijk toezicht.

Een vergelijkbare app is Blood Sugar Diary for Diabetes, die kan uw gegevens ook synchroniseren met verschillende bloedglucosemeters, uw waarden loggen en weergeven via interessante statistieken.

Sommige bedrijven voor bloedglucosemeting hebben hun eigen apps, bijvoorbeeld ACCU-CHEK® Connect-app , waarmee u verbinding kunt maken met de eigen apparaten van het bedrijf en zo worden bloedglucosemetingen digitaal vastgelegd.

Sommige fabrikanten van medicijnafgiftesystemen hebben ook hun eigen apps, zoals MiniMed™ Mobiel VS van MedTronic.

Eisen van de technisch onderlegde en oneindige data

Voor degenen die complexere analyses willen zien of hun bloedglucose metingsgegevens willen exporteren, de gratis app Hedia is een goede keuze, evenals Gluco Ik . Met deze laatste app kunnen gegevens worden verwerkt via verschillende datavisualisatie oplossingen en zelfs worden gecoördineerd en vergeleken met andere gegevens.

Duidelijke, goede te controleren gegevens

DiabTrend is ook beschikbaar als gratis app en biedt veel extra functies, zoals:

  • DiaPanda-management 🐼
  • Voedselherkenning 🍔
  • Spraakherkenning 🗣
  • Integratie met verschillende sensoren, software, activity tracker 🔗
  • Onderwijs 🎓
  • Herinneringen 📌
  • Hypo- en hyperwaarschuwingen❗
  • Uitgebreid ouderlijk toezicht 👥
  • HbA1c-schatting 📉
  • Telegeneeskunde 🌐

spraak gebaseerde gegevensinvoer en op foto's gebaseerde voedselherkenning vereenvoudigen dagelijkse routines door ons in staat te stellen minder tijd te besteden aan diabetes beheer, waardoor logboek registratie eenvoudiger wordt.

De DiabTrend diabetesregistratie-app heeft een betaalde functie ('voorspelling') die kunnen diabetes type 1 en 2 helpen om te weten wat hun bloedglucosewaarden in de komende twee uur zullen zijn.

Dergelijke voorspellingen kunnen vooral handig zijn als je een ouder bent van een kind met diabetes, omdat ouders op elk moment kunnen controleren wat de bloedglucosewaarden van hun kind in de komende twee uur zullen zijn.

Bron: www.ncbi.com

Havlik Mercédesz
Reading time: 
4
minutes
Published: 
April 2, 2021

Ga slim om met je diabetes!

Start DiabTrend

Andere artikelen over diabetes