Copy the FAQ2 from here and filter!...
Hangfelismerés

Hol tudom beállítani a beszédfelismerés nyelvét?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán, az “Alkalmazás” menüpontra kattintva görgess le a “Nyelv” részhez és az “Alkalmazás nyelvét” válaszd ki. Másik megoldás is lehetséges, ebben az esetben nyisd meg a beszédfelismerő funkciót, és a jobb felső sarokban a zászlós ikonra kattintva válaszd ki a megfelelő nyelvet.

Más szöveget ért az alkalmazás, mint amit mondtam, mi lehet a gond?

Amennyiben más szöveget diktált be a rendszer, mint amit mondtál, ismételd meg újra. A beszédfelismerés funkcióhoz internetkapcsolat szükséges.

HbA1c becslés

Mi alapján számolja ki a HbA1c-met az alkalmazás?

Az orvosi gyakorlatban alkalmazott HbA1c érték kiszámítására használt képlet alapján számolja ki a rendszer a HbA1c értéked. Ez az adat egy becslés, mindig a laboratóriumi mérés a mérvadó.

Hol találom a HbA1c értékem?

A HbA1c értéked a profilod oldalán, a profilkép és a neved alatt láthatod.

DiaPanda

Pandára kattintva piros és zöld részeket látok az értékek naplózásánál. Ezek mit jelentenek?

A zöld részek a felvett értékeket mutatják, amiket már naplóztál, a piros részek pedig amiket még szükséges naplóznod ahhoz, hogy előrejelzést tudjon adni a rendszer.

Edukáció

Hogyan kapok új edukációs kártyákat?

Vannak edukációs tartalmak, amik még le vannak lakatolva, de zárójelben olvashatod, hogy hány nap múlva fogod megkapni. Akkor kapsz új edukációs tartalmat, ha a frisseket mindig megnyitod. A számlálón láthatod, hogy mennyi idő múlva kapsz új edukációs kártyát.

Kapcsolat másokkal

Hogyan tudok csatlakoztatni embereket a profilomhoz?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints a “Kapcsolatok” menüpontra és szkenneld be az ismerősöd QR kódját, vagy oszd meg vele a sajátodat a “Share my account”-ra kattintva.

Export

Hogyan tudom exportálni az adataimat?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints a “Fiók” menüpontra, majd az “Adatok exportálása” lehetőségre. Add meg a kívánt időtartományt, DiaVital csomag esetében 1 hónapig visszamenőleg lehetséges az adatok exportálása, DiaPremium csomag esetében 6 hónapra is van lehetőség. Végül, kattints az “Exportálás indítása” gombra.

Emlékeztetők

Nem működnek az emlékeztetők

Az alkalmazáson belül a profil oldalán, az “Emlékeztetők” menüpontra kattintva tudsz emlékeztetőket beállítani inzulin, vércukorszint és étkezés naplózásra. Újabbak felvételére is lehetőséged van a “Hozzáadás” gombra kattintva.

Hogyan tudok emlékeztetőket beállítani?

1. A mobilodon le vannak tiltva az értesítések. Ha más alkalmazásból kapsz értesítéseket, akkor nem ez lesz a hiba.

2. A DiabTrend alkalmazás értesítései le vannak tiltva. Ezt meg tudod nézni a mobilod beállításaiban: Beállítások -> Alkalmazások -> DiabTrend menüre kattintva -> Értesítések. Itt meg tudod nézni, hogy engedélyezve vannak-e az alkalmazás értesítései.

3. Lehet, hogy összeakadtak az értesítések. Ennek az ellenőrzéséhez kattints a Beállítások -> Alkalmazások -> DiabTrend -> gyorsítótár törlése funckióval tudod üríteni a gyorsítótárakat.

4. Energiatakarékos üzemmódban működik a telefonod, ezért lehet, hogy leállít minden háttérfunkciót, így értesítéseket is bizonyos alkalmazásokból. Ezt szintén tudod alkalmazásonként szabályozni, és átállítani, hogy a DiabTrend alkalmazás értesítéseit ne tartsa vissza.

Ha a négy lehetőség közül egyikkel sem oldódott meg a probléma, akkor írj nekünk a Facebook csoportunkban, vagy e-mail-en a support@diabtrend.com-ra.

Gyógyszeradatbázis

Hogyan tudok új gyógyszert felvenni a gyógyszereim közé?

Új gyógyszer felvételére nincs lehetőség. A gyógyszeradatbázist nem lehet bővíteni. Amennyiben nem találod meg a gyógyszerlistában a gyógyszeredet, írj nekünk e-mailt a support@diabtrend.com-ra vagy jelezd a problémát a Facebook csoportunkban.

Hol tudom megnézni a gyógyszereim listáját?

Nincs külön lista, amely tartalmazza a gyógyszereid listáját, mert minden gyógyszer, amit naplózol, automatikusan bekerül a leggyakrabban naplózott gyógyszerek közé.

Adat-szinkronizáció

Hogyan tudok hozzáaadni új eszközt az alkalmazáshoz?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints az “Integrációk” menüpontra, majd az “Új eszköz csatlakoztatása”-ra. Fontos, hogy a Bluetooth be legyen kapcsolva a mobiltelefonodon, amennyiben nincs bekapcsolva, a rendszer fel fogja ajánlani, ez esetben válaszd a bekapcsolást. Miután bekapcsoltad a Bluetooth-ot, kattints ismét az “Új eszköz csatlakoztatása” almenüpontra és válaszd ki a csatlakoztatni kívánt eszközt.

Orvosi felület

Hogyan tudom felvenni az orvosomat?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints a “Kapcsolatok” menüpontra és szkenneld be az orvosod QR kódját, vagy oszd meg vele a sajátodat a “Share my account”-ra kattintva.

Mely adatokat látja az orvosom?

Az orvosod a diabétesz-naplódat fogja látni, amelyet az alkalmazáson belül vezetsz, illetve egy AGP reportot.

Sötét téma

Hol tudom átállítani éjszakai módra az alkalmazást?

Az alkalmazáson belül a profil oldalán kattints az “Alkalmazás”-ra, majd a “Sötét téma” almenüpontra.